Sjokolademoussekake med bringebær

225 gram mørk sjokolade

225 gram smør

225 gram sukker

6 egg

smør og sukker til formen

sjokoladespon og friske bringebær

Smør en springform ca 22 cm og dryss med sukker. Skill eggeplommene fra hviten. Hakk sjokoladen fint, smelt sjokolade, smør og sukker sammen i en bolle over vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt. Ta blandingen av varmen og visp inn eggeplommene, en og en. Sett bollen tilbake over vannbadet og visp til sjokoladekremen får en tykk konsistens. Ta kremen av varmen og rør den glatt. La den avkjøle seg noe. Imens visper du eggehvitene til du kan lage myke topper. Vend hviten forsiktig inn i sjokladekremen, litt etter litt. Fyll 2/3 av deigen i formen og stek på 170 grader i ca 35-40 minutt. Oppbevar resten av kremen i romtemperatur imens. Avkjøl kakaen når den er ferdig stekt, den vil falle litt sammen i midten, hell resten av sjokoladekremen over kaken og la kaken stå i kjøleskapet i 2-3 timer. Ha over masse bringebær og sjokoladespon, og serer med pisket krem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s