Trøffel med fleur de sel (flingsalt)

Til ca 30 kuler trenger du:

200 gram lys sjokolade

1 dl strøsukker

2 ss vann

1 dl fløte

1 ts flingsalt/gourmetsalt

kakao

ca 200 gram mørk sjokolade (55-70 %)

Hakk den lyse sjokoladen. Bland sukker og vann i en tykkbunnet kasserolle. Rist på kjelen så sukkeret ligger i et jevnt lag i bunnen. Smelt sukkeret over middels varme til en karamellfarget sirup, ikke rør! Når alt er smeltet heller du i fløten, vær forsiktig for dette er varmt og det bobler skikkelig! Hvis sirupen skulle stivne når fløten kommer i er det bare å la blandingen koke en stund til alt smelter sammen. Hell denne karamellblandingen over den hakkede sjokoladen. La stå i noen minutter uten å røre, bland så forsiktig til en slett krem. Avkjøl blandingen litt i romtemperatur og rør så i saltet. Ha så blandingen inn i kjøleskapet og rør om av og til helt til blandingen stivner. Denne trøffelen er veldig lett å arbeide med og kan sikkert varieres på mange måter, med andre smakstilsetninger f.eks. Når blandingen er stivnet triller man kuler, kan dyppe i kakao først for å unngå klisj. La så kulene stå kaldt en stund før du smelter den mørke sjokoladen og dypper kulene i den.  Se hva jeg skriver om smelting av sjokolade til dypping i «Hvit sjokoladetrøffel»-oppskrifta. Dekorer kulene før sjokoladen smelter med et lite saltkorn. Lekkert og godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s