Pinocchiokake (til ca 20 biter)

Bunner:

150 gr smør

10 eggeplommer

4 dl sukker

3 dl hvetemel (180 gr)

1 ss bakepulver

1 dl melk

Marengs:

10 eggehviter

4 dl sukker

Garnering:

8 dl fløte

1/2 boks lemoncurd (finnes i noen butikker eller se oppskrift nedenfor, eller la være, kaka er god uten også!)

ca 1 liter friske bær

50 gram revet sjokolade

Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker porøst. Tilsett eggeplommene en og en, rør imellom hvert egg. Bland mel og bakepulver, og rør melet ned i blandingen sammen med melken. Smør to bakeplater (30X40 cm) og ha på papir. Fordel røra på de to platene. Visp marengsen og fordel den over kakerøra. Stek bunnene på nederste rille i ca 20 minutter. Avkjøl bunnene. Ha pisket krem, lemoncurd (hvis du får tak i det eller orker å lage selv)og bær både mellom bunnene og oppå. Riv over sjokolade på toppen. Kaka ligner litt på verdens beste, men er friskere i smaken og passer veldig godt når mange skal serveres! Det går også an å dele oppskrifta i to, og lage en mindre kake.

Lemoncurd

1 gelatinblad

3 eggeplommer

2 dl sukker

1 sitron, revet skall og saft

100 gram usaltet smør

Legg gelatinbladet i kaldt vann. Visp eggeplommer og 1 dl sukker. Kok opp resten av sukkeret med sitronsaft, skall og smør. Hell blandingen over egget. Ha tilbake i kasserollen og kok videre under omrøring til kremen tykner. Ta opp gelatinbladet, og la det smelte ned i kremen. Avkjøl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s