Kylling korma

Vi spiser mye asiatiskinspirert middagsmat her hjemme, en av de grytene som jeg lager ofte er denne indiske kylling korma-gryten etter oppskrift fra Jamie Oliver.

 

(4.-6.porsj.)

 

800 gram kylling (hel kylling delt i biter, kyllinglår eller kyllingfilet, det du har rett og slett)

2 middels store løk

1 frisk grønn chili (kan sløyfes)

1 tommelstor bit fersk ingefær

1 boks kikerter

6 toppede ss med Korma currypaste (æ bruke Patak`s original som dem har på Alanya og nesten alle andre internasjonale matbutikker)

1 boks kokosmelk

en bunt fersk koriander

smør/margarin til steking

salt og pepper

 

Smelt smøret og stek løk, chili, ingefær og gjerne stilkene fra korianderen (alt kuttet veldig fint, om så i en food processor hvis du vil det) på svak varme i ca 10 minutter til det blir gyllent og mykt. Brun kyllingen i en stekepanne, krydre med salt og pepper. Tilsett kyllingen i gryta med løkblandingen, deretter currypastaen, kokosmelka og kikertene. Ha i ca 1/2 boks med vann. La småkoke ca 30 minutter.

 

Ha over masse koriander og server med nanbrød, ris og raita. Jeg lager en slags raita/salat på denne måten som er veldig god til. Blander biter av dt jeg har av grønnsaker f.eks.  agurk, rødløk, spisspaprika og cherrytomater med tyrkisk yoghurt eller matyoghurt, krydrer med salt, pepper og spisskummin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s