David Batras inte så tråkiga indiska köttbullar med krydderblomkål

Oppskriften på disse kjøttbollene er hentet fra kokeboka «David Batras inte så tråkiga indiska mat». Hvis noen lurer så er han den svenske komikeren som prøver å bli kvitt «hunden» Åke på Ylvisbrødrenes program. Han har indisk bakgrunn, og har hentet inspirasjon fra sin far og sine tanter. En flott kokebok, med mange enkle og gode oppskrifter på «svenskindisk mat».

Ingredienser (4. porsjoner)

3 ss strøbrød

1 dl melk

500 gram karbonadedeig

1 1/2 ts garam masala

1 ts malt spisskummin

1 presset fedd hvitløk

1/2 ss revet fersk ingefær

1 dl vann

2 dl matfløte

1 kanelstang

1 krm chilipulver

1/2 ts malt koriander

1/2 ts gurkemeie

fersk koriander

smør

salt og pepper

Blande strøbrød, melk og krydder, hvitløk og ingefær. La stå å svelle noen minutter. Bland det så inn i karbonadedeigen til en smidig deig, ha i ca 1 1/2 ts salt. Form små kjøttboller og stek i smør cirka 5 minutter. Hell over vann og fløte, og ha i kanelstang, chili, korianderpulver og gurkemeie. La alt koke i cirka fem minutter til fløten tykner. Ha over fersk koriander før servering.

Serverte sammen med ris og disse kjempegode krydderblomkålene:

Bland blomkålbuketter (et hode) med et par ss rapsolje, 1 ts hel spisskumminfrø, 1 ts garam masala, 1/2 ts chilipulver og 1/2 ts gurkemeie. Ha over salt og pepper. Stek på 225 grader –  midt i ovnen ca 25-30 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s