Mors reinkjøttkaker med viltsaus (4. porsj.)

Kjøttkaker i brunsaus er kanskje en av de mest trauste søndagsmiddagene du får, men jeg synes det er veldig godt. Her er min versjon, med kjøttdeig av rein fra Hjerttinn Rein, servert med ertestuing, poteter og tyttebærsyltetøy.
image

Kjøttkaker:

400 gram kjøttdeig av rein

1 egg

1 ss. potetmel

1 ss. revet fersk ingefær

1/2 løk

salt og pepper

spe med ca. 1 dl matfløte

Jeg kjører alt sammen i food prosessoren til jeg har en fin deig, som jeg så former til kjøttkaker (ca. 15 stk.) og steker i smør eller margarin.
image

Jeg lager først ferdig viltsausen ved at jeg bruner ca. 4 ss. margarin eller smør sammen med mel, har så på omtrent 5-6 dl viltkraft (bruker viltfond blandet med vann)som jeg så lar koke mens jeg steker kjøttkakene.

Velbekomme!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s