Pad Thai-nudlewok a la Marit

Her er min versjon av Pad Thai – en enkel og god wokrett med nudler, grønnsaker og svinekjøtt (eller kylling) som lages raskt og greit på en onsdag.

Ingredienser:

1 pk. svinefilet eller et par-tre kyllingbryst skåret i biter

1 pk. eggenudler

Diverse grønnsaker – jeg brukte hvitløk, løk, vårløk, litt fersk ingefær, en gulrot, paprika og mais i dag, det var det jeg hadde i skapet…

2 egg piskes – m/litt salt og pepper

Sausen lages litt på slump…(du må ikke ha akkurat disse, i dag ble det sånn her hos meg: blanda sammen cirka 4 ss østerssaus, 2 ss soyasaus, 1 ts sesamolje og pittelitt chilisaus (Schiracha).

Skjær opp kjøttet og alle grønnsakene, bløt nudlene, pisk sammen eggene og bland sausen før du varmer woken godt. Ha i litt olje. Når du woker må du ha det godt og varmt, stek først kjøttet, ha i grønnsakene og stek dem sammen med kjøttet en stund. Ikke rør for mye for da blir det kaldere i woken og kjøttet koker mer enn det stekes. Lag en åpning midt i woken, hell de piskede eggene nedi der og rør rundt sånn at eggeblandingen «legger seg rundt» kjøttet og grønnsakene. Ha i sausen og bland alt godt. Ha over nudlene og la de ligge litt på toppen før du rører rundt. God middag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s