Sashimisalat

Jeg har veldig mange kokebøker, store bunker med mattidsskrifter og mengder av oppskrifter nedskrevet i bøker – det går ikke en dag uten at jeg finner en ny oppskrift jeg kunne tenke meg å prøve ut. Så er det bare å få gjort det – jeg klarer ikke være like oppfinnsom alltid jeg heller…av og til spiser vi også halvfabrikata – ikke tro noe annet! Men nå har jeg bestemt meg (nok en gang!) for at jeg minst en gang i uka skal ta i bruk en av mine 155 kokebøker – og første mann ut er den sist anskaffede – Til Bords av søstrene Eisenmann – en fantastisk flott bok som jeg virkelig anbefaler dere å sjekke ut – ja ikke bare den, men alle kokebøkene deres er virkelig inspirerende!
image

I dag har jeg laget sashimi av laks med ris, grønnsaker, frukt og to sauser – inspirert av dem – med min ponzusaus og litt andre ingredienser som vi bruker å ha. Her er oppskrifta – du trenger ikke ha alt eller lage alle sausene, det bestemmer du selv. Jeg ville egentlig ha edamamebønner også – men det var butikken tom for på fredag. Legg opp på fat til hver enkelt.

Du trenger ca. 150-200 gram laks til hver person. Skjæres i ca. 1/2 tykke skiver. Kok sushiris nok til antall personer du skal servere til – dynk med sushieddik, bland godt og la stå til du skal legge opp salaten. Stek en tynn omelett av to egg, tilsatt 1/2 ts. sukker og 1/2 ts. salt. Skjær i strimler. Skjær avokado, mango og vårløk i strimler/biter. Skjær syltet ingefær, ca. en teskje til hver, i strimler.

image

Ponzusaus:

1/2 dl soyasaus

saften av en 1/2 lime

1/2 ts sambal oelek

1 ts sukker

hakket fersk koriander

Kremet sweet chilisaus:

2 dl creme fraiche

1 dl sweet chilisaus

1/2 ts sesamolje

litt wasabi

saften av en 1/2 lime

salt

En annen god saus får du vet å kjøre en 1/2 ts wasabi sammen med 1 dl creme fraice og litt hakket syltet ingefær.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s