Greske kylling- og spinatburgere, med sprøstekte poteter og tzatsiki

Jeg er veldig glad i de greske matrettene og følger en blogg med gresk mat – godgreskmat.wordpress.com – damen som skriver er norsk, bosatt i Hellas. Oppskriften på disse burgerne har jeg funnet på hennes blogg. Jeg la til egg og brødkrumme – fordi jeg synes farsen da blir lettere å ha med å gjøre under steking. Lagde stor porsjon fordi restene er fine å fryse og ta opp for å bruke som lunsjmat.

20180912_1639391062179232.jpg

Ingredienser:

2 pk kyllingkjøttdeig

3 vårløk

1 sjalottløk eller litt vanlig løk

1 stort fedd hvitløk eller to små

120 gram spinat/babyspinat

2 ss vann

1 lite egg

3- 4 ss brødkrumme

1 toppet ts tørket oregano

1 toppet ts tørket basilikum

salt og pepper

Skjær løk og vårløk i små biter, stek i litt olivenolje til det blir mykt. Ha over revet hvitløk og bland det godt sammen uten at hvitløken brennes. Ha i spinaten og 2 ss vann, legg på lokk sånn at spinaten synker ned og bland alt godt sammen. Ha over i en bolle og la stå til blandingen har blitt litt kaldere. Bland i kjøttdeigen, brødet, egget og krydderet. Lag en fin farse og stek i olivenolje/smør. Når burgerne er brune og fine kan de settes litt inn i ovnen sammen med potetene.

20180912_164202572617307.jpg

Tilbehøret lagde jeg slik:

Kutter stekefaste poteter med skallet på i tynne skiver – har over olivenolje, salt og pepper og tørkede urter. Stekes på 200-225 grader luft i ca. 30 minutter. Vender litt på potetene innimellom. Hvis de ikke blir brune så kan du fint kjøre opp varmen litt på slutten. Pass på så de ikke brennes!

Tzatsikien lager jeg ved å raspe en bit agurk grovt, haer agurken i et dørslag og har på litt salt. Lar agurken stå å renne av en stund og klemmer ut vann før jeg blander agurken med naturell gresk yoghurt, litt olivenolje, et lite fedd hvitløk, salt og pepper. Hvis du har fersk dill er det godt å ha litt av det i.

En god gresk salat med litt fetaost og oliven er heller ikke å forakte.

Vel bekomme!

 

 

 

Legg igjen en kommentar