Helstekt svinefilet med serranoskinke

2 svinefileter a ca 400 gram
12 løvtynne skiver Serrano eller Parmaskinke
110 gram soltørket tomat eller ferdig tomtpesto
200 gram revet jarlsberg eller annen hvitost
2 håndfuller basilikum
ca. 200 gram cherrytomater
2 ss balsamicoeddik
salt og pepper

Potetstappe
600 gram mandelpotet
150 gram usaltet smør
2 dl melk
salt og pepper

Krydre filetene med salt og pepper, brun dem, ta ut filetene og kok ut panna med balsamico. Hakk soltørkede tomater, bland med ost og basilikum. Legg 6 skinkeskiver på bordet slik at de overlapper hverandre litt, smør på tomatblandinga, legg på kjøttet og rull alt sammen. Bind hyssing rundt. Gjør tilsvarende med den andre fileten. Legg i en ildfast form. Ha cherrytomater og hell stekefettet med balsamicoen over kjøttet. Ha gjerne med noen hvitløksfedd med skall på under stekingen. Stek i ovnen på 210 grader i ca. 15 minutter, la kjøttet hvile før du skjærer i skiver og anretter sammen med den gode mandelpotetstappen og cherrytomatene. Hvitløkene smaker himmelsk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s