Vårruller (ca. 40 stk)

1 pk vårrullark

(Kjøpes ferdig, kalles ofte Spring roll pastry på pakken, de har det i fryseboks på Internasjonal mathandel. De fins i forskjellige størrelser, jeg bruker som oftest 20X20 cm)

2 kyllingfileter
1 liten boks med reker
1 nøste med tynne risnudler/rice vermicelli (250 gram)
ca. 1 ½ – 2 dl revet gulrot
ca. 1 ½ – 2 dl revet stangselleri
1 -2 fedd hvitløk
litt fersk ingefær hvis du har
2 ss sukker
1-2 ts sambal oelek
litt frisk koriander eller 2 ts tørket
salt
solsikkeolje
1-2 egg, til “lim” når du bretter vårrullene
Solsikkeolje til fritering

Alle ingrediensene til fyllet skal være svært finhakket, i småbiter. Risnudlene bløtlegges i kokende vann noen minutter før de tas opp og avkjøles under rennende kaldt vann, klipp de så opp i mindre biter.

Stek kyllingen først, ha over sambal oelek, salt, sukker, ingefær, hvitløk, (tørket koriander). Ha deretter i grønnsakene og til slutt nudlene og bland alt godt. Ha i rekene som du har delt i småbiter til slutt. Smak til med salt.

Blandingen må avkjøles helt før man bretter vårrullene, så denne kan gjerne lages dagen før og oppbevares kaldt.

Tin vårrullarkene, det tar ca. 30-45 min. La dem ligge i et håndkle så de ikke tørker mens du holder på. Ta et ark og legg det foran deg, pensle alle fire kanter med egg. Legg en skje med fyllet midt på hvert ark og pakk sammen som en konvolutt.

Vårrullene skal friteres i varm olje i gryte eller wok, omtrent som smultringer. Oljen er varm nok når du stikker en trepinne i og det bruser rundt den. La vårrullene ligge noen minutter i oljen, mens de blir gylne og sprø. Du kan gjerne fritere 4 – 5 stk samtidig. Pass på at de blir stekt på begge sider, snu dem etter en stund. La dem renne av på husholdningspapir.

Serveres med søt chilisaus til.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s