Appelsinskall i sjokolade

Dem tar litt tid å lage, det e litt styr, men herre-jø kor godt det e, iallefall på topp ti av mine favorittspiseting! Må ha disse til jul!

På bildet ser du også andre gode saker som jeg og Brit  har produsert til julen 2009.

Til «hur många som helst»…trenger du:

6 store appelsiner med tykt og pent skall (egentlig ganske lett å få tak i mot jul…)

1 liter vann

750 gram sukker

40 gram glukose (fås på apoteket)

200 gram mørk sjokolade

Vask appelsinene godt i varmt vann. Tørk dem, skjær bort toppen og bunnen av appelsinen, skjør så fire risp i skallet og skrell appelsinen. (Ha appelsinene i en pose og forspis deg på appelsin de neste dagene…) Legg appelsinskallet flatt med det oransje ned og skjær bort det hvite innerskallet med en liten skarp kniv. Legg appelsinskallet i en stor bolle med romtemperert vann og la det stå i to dager. Bytt vann et par ganger om dagen.

  • Hell vann og sukker i en kjele og kok opp. Ta laken av varmen og legg skallene i uten å røre om. La laken stå i ca 4 timer. Kok opp laken med skallene i og la koke i ca 5 minutter. Dra kjelen til side og la den stå kalt og tildekket i et døgn.
  • Kok opp laken og la koke i ca 5 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i ca 5-10 minutter før du koker laken opp igjen og lar koke i 5 minutter. Dette gjentar du 5 ganger.
  • Tilsett glukosen som gjør at sukkerlaken ikke krystalliserer seg og at skallene holder seg myke.
  • Kok opplaken igjen og la koke i 5 minutter osv. fire ganger til.
  • Ta skallene opp av laken, la det renne godt av og legg skallene på bakepapir på en plate for å tørke i 6 timer eller over natta.
  • Skjær skallene i ca 1 cm brede strimler.
  • Smelt sjokoladen over dampbad og dypp skallene, jeg dypper bare halve skallbiten (se bildet). Legg skallene til å stivne på en plate med bakepapir. Oppbevares kaldt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s