Italiensk kjøttpudding

Jeg har flere hyllemeter med kokebøker, utallige tidsskriftbokser fulle av mattidsskrifter, flere utskrevne bøker med oppskrifter og en haug med matblogger som jeg følger…likevel klager jeg til mannen at vi spiser det samme hele tiden! Så jeg hadde et nyttårsforsett i år og det var at jeg en gang i uka skal lage noe nytt til middag, hentet fra mitt utømmelige oppskriftsregister.

Denne søndagen har jeg venta på, fant nemlig en oppskrift for noen uker siden på matbloggen Mumsfilibaba som jeg virkelig hadde lyst til å prøve. (Fikk servert en fantastisk god elgkjøttpudding da jeg var i Bardu på besøk hos biblioteksjef Hilde, og noe lignende ville jeg lage…i mangel på elg, ble det karbonadedeig og «italienske smaker»).

Ingredienser:

4-500 gram karbonadedeig

1/2 dl strøbrød

1 1/2 dl melk

1/2 løk el 2 sjalottløk

salt og pepper

1 egg

1 ball fersk mozzarella

1 pk skivet bacon

tørket basilikum (jeg brukte provencekrydder for det var det jeg hadde…)

Ha strøbrødet i en skål med melk og la det svelle ca 5 minutter. Tilsett karbonadedeigen, finhakket løk, salt, pepper og egg og bland det godt sammen. Legg en bit plastfolie på benken og bred farsen ut på folien. Skjør osten i biter og legg den på mideten av farsen. Strø over basilikum. Rull farsen sammen til en tykk «pølse», legg den i en ildfast form og ha baconskiver over. Jeg delte baconskivene i to, da hadde jeg akkurat nok til å dekke hele pølsa på toppen. Hadde over litt olivenolje og basilikum. Stekes på 200 grader i 45 min.

Serverte med mandelpoteter, brokkoli, gulrøtter og denne sausen (og rørte tyttebær, i oppskrifta sto det svart vinbærsgele, hadde sikkert vært godt det også!):

Kokte opp sky fra kjøttpuddingen, 1 dl vann, 1 ss fond (jeg brukte viltfond for det var det jeg hadde, kan bruke kalv, okse…), 1 1/2 dl fløte, salt og pepper, jevnet med maisenna.

Det ble akkurat så bra som jeg håpte! Kjempegod søndagsmiddag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s