Andebryst med appelsin- og timiansjy

La andebrystet ligge i romtemperatur en times tid før du skal begynne tilbredelsen. Forvarm ovnen til ca 120 grader.
Skjær ruter i skinnet/fettet, noen millimeter dype snitt holder. Krydre brystet med salt og pepper. Varm en stekepanne. Stek brystet med fettsiden ned ved sterk varme i ca 5 – 7 minutter. Du trenger ikke fett i panna for brystet gir fra seg masse fett. Hell av noe av fettet underveis. Trekk panna til side, snu brystet og stek det på ettervarmen med kjøttsiden ned i tre minutter. Legg brystet i en ildfast form og la det hvile i romtemperatur i 5-10 minutter. Stikk et steketermometer inn der hvor brystet er på sitt tykkeste. Stek brystet med fettsiden opp midt i ovnen i ca 10-15 minutter til kjernetemperaturen når 55 grader. La brystet hvile på et lunt sted, eventuelt i åpen avskrudd ovn i ca 10-15 min.

Skjær brystet i tynne skiver og server med appelsin- og timiansjy, aspargesbønner og sukkerglaserte poteter (eller kanskje søtpotetmos, det passer også godt til…)
Appelsin- og timiansjy:
Kok inn 2 dl presset appelsinjuice og 1-2 ts tørket timian til du har igjen ca 3 ss. (kan ha med 2 ts revet apppelsinskall) Bland inn stekesjy fra brystet og litt frisk timian (hvis du har…ikke nødvendig) Rør inn 2 ss smør like før du skal servere. Ikke kok inn sausen etter dette.

Sukkerglaserte poteter:
Kok mandelpoteter eller småpoteter med skall. Ta bort skallet etter koking og la dem surre i stekepannen i en blanding av smør og sukker.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s