Vietnamesiske vårruller

Har fra før to andre oppskrifter på vårruller liggende på bloggen, en fritert type med kylling og en oppskrift på ferske vårruller (som dere bare må prøve – de er overraskende gode, selv om det høres litt rart ut først!)

Se her: https://maritsmat.wordpress.com/tag/varruller/

Denne lørdagen hadde jeg lyst å prøve en ny type, med kjøttdeig, kål og glassnudler – de gikk ned på høykant hos både gutta («Mamma: du må skrive at sønnan dine likte dem veldig godt») og besøket.

Ingredienser: (til ca 20 stk)

300 gram karbonadedeig

1 løk

3 fedd hvitløk

1 gulrot

1/4 kål

1 ss revet ingefær

1 ts sambal oelek

5 ss oyster saus

2 ts sesamolje

2 ss limesaft

2-3 ss hakket frisk koriander

100 gram tynne glassnudler/risnudler

vårrullark

1 egg til pensling

solsikkeolje til friteringen

Riv gulrot, løk og hvitløk på et rivjern. Brun karbonadedeigen og tilset de revne grønnsakene, stek litt før du tilsetter finsnittet kål. Ha i finrevet ingefær og sambal oelek. Tilsett oyster sausen, sesamolje, krydre med salt og pepper. Ha i risnudlene som er oppbløtt etter anvisning på paken og bland godt. Ha over koriander og lime og sett til avkjøling.

Blandingen må avkjøles godt før man bretter vårrullene, så den kan gjerne lages dagen før og oppbevares kaldt.

Tin vårrullarkene, det tar ca. 30-45 min. La dem ligge i et håndkle så de ikke tørker mens du holder på. Ta et ark og legg det foran deg, pensle alle fire kanter med egg. Legg en skje med fyllet midt på hvert ark og pakk sammen som en konvolutt.

Vårrullene skal friteres i varm olje i gryte eller wok, omtrent som smultringer. Oljen er varm nok når du stikker en trepinne i og det bruser rundt den. La vårrullene ligge noen minutter i oljen, mens de blir gylne og sprø. Du kan gjerne fritere 4 – 5 stk samtidig. Pass på at de blir stekt på begge sider, snu dem etter en stund. La dem renne av på husholdningspapir.

Serverte med ris, salat, edamamebønner og tre typer saus. Sweet chili saus, Gingersaus(som jeg fant på Alanya) og en soyadressing som var veldig god på risen, laget slik:

Bland sammen:

1 dl soyasaus

1 ss Ketjap Manis (søt soyasaus)

1 ss limesaft

1 fedd hakket hvitløk

2 ss hakkede peanøtter

1 ts revet ingefær

1 ss hakket koriander

 

Legg igjen en kommentar