Marits lammeskanker med nord-afrikanske smaker…

Å du himmelske skaper så godt det ble! Har lenge tenkt at æ må prøve å lage lammeskanker, det fins utallige oppskrifter med det rundt om, og æ har ikke smakt det før i dag! Skjønne ikke hvorfor æ har venta så lenge, for det her ble så bra!

Oppskrifta mi er inspirert av flere, men mest har æ henta fra ei anna Marit – også kjent som frutimian i søndagsdagbladet.

Min kjære mener et blogginnlegg uten bilde er som TV uten lyd, men æ glemte å ta bilde i dag, så dessverre – denne bloggposten blir uten…

Lammeskankene tilberedes i en gryte som settes lenge i ovnen, og kjøttet blir helt magisk mørt og fantastisk godt. Jeg serverte med potetmos, men tror faktisk det hadde passa enda bedre med cous-sous. Dette er skikkelig søndagsmiddag!

Du trenger en lammeskank på ca 400 gram pr. person

Dessuten disse ingrediensene:

5 ss hvetemel, 1 ss malt koriander, salt og pepper – blandes og så vender du lammeskankene i melet og bruner de på panna.

2 løk

5-6 fedd hvitløk eller et par hele kinesiske hvitløk

1 ts korianderfrø

1 ts malt spisskummen

2 ts gurkemeie

1/2 ts kanel

6 gulrøtter

1/4 sellerirot

ca 1 liter kraft (okse el vilt)

3 ss soyasaus

1 pk kikerter

smak etter om det trengs mer salt

Stek løken og hvitløken fin og gyllen, ha i alle krydrene og la surre litt før du har i gulrøttene og sellerien. Ha over et par- tre ss av hvetemelet som du vendte lammeskankene i og rør godt rundt. Ha de brunede lammeskankene i gryta, hell over krafta til den nesten dekker skankene, rør godt rundt. Ha på lokk eller aluminiumsfolie. Ha gryta i ovnen i et par timer på 160 grader. Ta gryta ut av ovnen, ha i kikertene og vent til de er varme. Server!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s