Baked chicken curry

Oppskrift fra River cottage som måtte prøves ut i dag, Indisk kylling curry servert med nanbrød, ris og en frisk «salat», dvs. diverse grønnsaker i store biter med litt naturell yoghurt krydret med spisskummin som dressing.

Image

Ingredienser til curryen (6. porsj.)

2 ts spisskumminfrø

2 ts korianderfrø

1 ts fennikelfrø

2 ts turmericpulver

(2 ts bukkehornkløverfrø)(hadde ikke så jeg tok i litt sterk currypulver i stedet)

1 stor løk

3 store fedd hvitløk

1 grønn chili

1 tommelstor bit fersk ingefær

3-4 ss olje

1 stor kylling eller 5-6 kyllingfileter

1 boks hakkede tomater

1 boks kokosmelk

salt og pepper

Rist spisskummin, koriander og fennikelsfrøene litt i en tørr panne, pass så de ikke brenner seg. Stør krydrene i en morter eller kjør i en liten kjøkkenmaskin slik at du får et grovet pulver, ha i turmeric og curry, bland godt og sett til side. Hakk løken, chilien, hvitløken og ingefæren fint i en kjøkkenmaskin, sett til side. Brun kyllingen, krydre med salt og pepper. Ha over krydderblandingen og stek noen minutter, tilsett deretter løkblandingen og rør litt rundt. Hell over de hakkede tomatene, de kan også gjerne kjøres i kjøkkenmaskinen litt først, ha i kokosmelken og rør rundt så du har fått en fin saus. Nå kan du enten ha hele gryta i ovnen en stund, eller koke ferdig på plata. Hvis du har hel kylling i biter er det sikkert lurt å ha alt i en ildfast form, skrape bort sausen på selve skinnet sånn at det brunes ordentlig. Jeg brukte kyllingfileter denne gangen så jeg lot bare hele gryta stå i ovnen ca en halvtime, med lokk over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s