Rabarbramarmelade med stjerneanis

Fra boka Till sommaren av Lisa Lemke – en svært sjarmerende og engasjert kokebokforfatter og matspaltist som jeg var så heldig å få oppleve på bok- og biblioteksmessa i Gøteborg. Kom selvfølgelig hjem med boka hennes:-)

Til ca 5 dl marmelade trenger du dette

2 stjerneanis

1 vaniljestang

450 gram rabarbra

ca 3 dl sukker

Knus stjerneanisen i en morter til fint pulver. Dele vaniljestangen og ta ut frøene. Skjær rabarbraen i biter. Bland disse ingrediensene og varm opp i en kasserolle. Ha over sukkeret når det har kokt opp. Kok så marmeladen i ca 30 minutter. Hell i varme helt rene glass (jeg koker glassene og lokkene mens jeg koker syltetøyet) og ha på lokket med en gang. Avkjøl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s