Leverpostei og ovnsbakte rødbeter

Før jul var jeg så heldig at jeg fikk delta i juleleverposteimaking hjemme hos min venninne og kollega Trine, og den ble kjempegod. Oppskrifta vi brukte er en oppskrift Trine har arva hos en tante, men ligner mye på denne som jeg fant på NRk sine matsider. Vel hjemme ville jeg gjerne få testa et tilbehør som man jo må ha til leverpostei, rødbeter. Det har plutselig blitt mulig å kjøpe ferske rødbeter i butikken, kan ikke huske å ha sett det noe særlig mye før, bra! Iallefall lagde jeg disse ovsbakte rødbetene etter oppskrift fra Lise Finckenhagen og de ble kjempegode. Serverte dem også til ribba på julaften, og til anda på nyttårsaften – synes det passa godt på begge bord!

Ingredienser:

  • 400 g rødbeter, helst små
  • 4 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 ts knuste fennikelfrø
  • salt og kvernet pepper

Skrell rødbetene og del dem i fire kløfter. Skrell og skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Bland rødbeter, sjalottløk, hvitløk og fennikel i en ildfast form. Drypp over eddik og olivenolje og krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak det hele i ovn ved 200 °C i ca. 40 minutter eller til rødbetene er helt møre.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s