Kylling med 40 fedd hvitløk

En klassisk fransk oppskrift som det fins mange varianter av, til min oppskrift har jeg henta inspirasjon herfra og derfra, men mest fra Nigella. En hel kylling deles opp i biter. Smelt litt smør og litt olivenolje i en gryte som kan settes i ovnen, legg i kyllingbitene med skinnsiden ned og brun godt. Krydre med salt og pepper. Når kyllingen er brun, legges bitene med skinnsiden opp. Ha over en halv hakket løk (eller noen vårløk eller sjalottløk) kuttet i biter. Legg over noen skiver med sitron og de førti hvitløkfeddene. Hell ca 1 dl hvitvin (eller eplejuice, det brukte jeg i dag) og ha på lokk eller aluminiumsfolie.

Ha gryta i ovnen i 1 1/2 time på 180 grader. Kyllingen blir utrolig saftig og god og hvitløkene smaker himmelsk! Jeg serverte med couscous (iblandet litt persille, olivenolje, kyllingbuljong), brokkoli og foccaccia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s