Saltbakte poteter med mojosaus

Veldig gode poteter som egner seg godt på et tapasbord.

Potetene:
Ca. 1 kg små poteter med skallet på vaskes og legges i en ildfast form. Jeg brukte amandinepoteter kjøpt på ICA, her kan mange typer brukes, bare sørg for at de har noen lunde samme størrelse. Ha over ca. tre-fire fedd hakket hvitløk, litt tørket timian og olivenolje. Bland godt. Hell over ca. 250 gram havsalt. Stekes på 200 grader i ca. 45 minutter til potetene er møre. Rist av saltet før de skal spises.

Mojosausen lages i en blender/prosessor. Ta 1 stor spisspaprika, 1 rød chili, 1 ts. røkt paprikapulver, 3 fedd hvitløk, litt soltørket tomat (et par ss hakket), 1 ts. spisskummin, 1 ts.salt, 1/4 ts. pepper, 1 1/2 dl olivenolje og saften av en halv sitron. Skjær i småbiter og kjør til saus. Denne blir bare bedre av å stå litt å «trekke».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s