Pulled pork med tilbehør

Hva er Pulled pork lurer du kanskje på? Det er langtidsstekt svinekjøtt, som man spiser som en hamburger, med tilbehør som coleslaw og barbequesaus. Denne retten har dukket opp «overalt» de siste månedene og nå var tiden inne for å teste den ut! Takk til prøvekaninene – det falt visst i smak! og det beste av alt – den lager seg praktisk talt selv, perfekt søndagsmiddag altså!

pulledpork

Til 6 porsjoner:

Sett ovnen på 175 grader.

Ta 1 1/2 kg svinenakke uten ben (eller carré med ben) og skjær noen dype snitt i kjøttet. Knus 2 ts korianderfrø  i en morter og bland med 1 ss sterkt paprikapulver, 1 ss malt spisskummin, 1 ss råsukker og 1 ss salt. Masser blandingen godt inn i kjøttet. Skjær en løk og 3 hvitløksfedd i store biter (pluss 1/2 chili hvis du vil) og ha det i en stor ildfast gryte (med lokk).

Legg kjøttet oppå. Bland 3 dl øl (vanlig pils…jeg brukte Macks 1877-øl) (eller kjøttbuljong/fond) og 2 dl barbequesaus sammen og hell over kjøttet.

Bbq-saus finnes i utallige varianter, jeg kjøpte en Texas-style på Eurospar og hadde i tillegg noen dråper sterk Chipotlesaus sammen med den for å få den røkte smaken mer fram. Her må man bare finne en type og teste den ut. Se om du finner en uten honning, Lisa Lemke som står for oppskrifta jeg brukte, skriver at det kan bli for søtt når med det, pga sukkeret i krydderblandingen.

Sett på lokket og sett gryta inn i midten av ovnen. La stå i cirka 4 timer eller til kjøttet er så mørt at det går lett å dra det fra hverandre ved hjelp av en gaffel. Øs gjerne kjøttet innimellom. Ta kjøttet ut av gryta og miks det som er igjen i gryta til en saus. Ta mesteparten av sausen bort, til servering. Bland kjøtt og litt saus i gryta. Smak til med salt og pepper.

Jeg serverte med hjemmelagde hamburgerbrød, coleslaw, en mango- og tomatsalat og avokadoyoghurt, også Bbq-sausen da. Her venter vi bare på gjestene og kjøttet:

middagsklar

Coleslaw lages slik f.eks:

1/2 hodekål, to gulrøtter og kanskje litt kålrot strimles fint. Bland med 0,5 dl majones og 1 dl creme fraiche smaksatt med ca 2 ss sitronsaft, 2 ss sukker og 1 ts salt.

Mango- og tomatsalat:

1 mango i biter, noen cherrytomater og litt hakket rødløk, en liten neve fersk koriander, noen ss sweet chilisaus og salt og pepper. Kan også ha i en avokado om man vil.

Avokadoyoghurt lages ved å blande sammen en eller to avokadoer, litt matyoghurt, litt limesaft og salt og pepper.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s