Reinkjøtt og buljong – det beste æ får

Vet ikke om det er retten i seg sjøl eller om det er av nostalgiske grunner, men reinkjøtt og buljong er en av mine absolutte favorittmiddager. Det er enkelt og greit kokt reinkjøtt, servert med poteter, grønnsaker (dvs. gulrot og kålrot, hvis man spiser «kress») og med smelta smør på. Etter hvert har vi utvida det til at jeg også lager en lett bruna saus til, til mannen – for det er han vant med hjemmefra.

Til 4 stk.

Ca 1 1/5 kg kokkjøtt

Noen margebein hvis man har det

Ca. 2 1/2 liter vann

5 ts salt

Et par store gulrøtter og en halv kålrot
image

Jeg legger kjøttet i kaldt vann natta over, helst. Kan gjerne skifte ut vannet en gang i løpet av den tiden, dette for å få bort mest mulig blod før koking. Da får du mindre å skumme bort og en finere buljong. Kok opp vannet med saltet i. Ha kjøttet i og kok opp igjen, skum godt av og slå ned varmen. Kjøttet bør stå å trekke ca 2 til 2 1/2 time rett under kokepunktet. Jeg har i margebeinene og grønnsakene i litt store biter den siste halvtimen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s