Reinskavpanne med sprø poteter

Dette er min versjon av «finnbiff», slik den ble denne gangen i alle fall. Finnbiff eller reinskav er litt sånn «man tager hvad man haver»-mat for meg…den kan gjøres meget enkel eller tilføres flere ingredienser alt etter hva man har for hånden.

Ingredienser:

500 gram reinskav

Litt bacon

1 pk creme fraiche

Litt viltfond og litt vann

1 løk

Litt tørket kantarell

Tørket timian og litt rosmarin

Salt og pepper

Stek reinskaven, ha i bacon og brun det, ha deretter i løken og la alt bli godt stekt før du har i resten av ingrediensene. La koke ca. 20 minutter og smak til med salt og pepper.

Sprø poteter

Bruk poteter som tåler å bli stekt uten skall. Del potetene i fire, kok dem i ca. 5 minutter, tøm av vannet og kast litt rundt på dem i silen sånn at de blir litt «bulkete». Ha over olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 250 grader varmluft i ca. 25 minutter til de er gylne og sprø.

20141223_161835

Serveres gjerne sammen med rosenkål og godt tyttebærsyltetøy. Jeg bruker også å steke champinjonger og ha ved siden av, siden noen i huset ikke er så glad i sopp … men det kan men selvfølgelig også ha direkte i gryta. En god potetmos laget på mandelpoteter er et godt alternativ til de sprø potetene.

Denne bloggposten er skrevet i samarbeid med Hjerttind Rein. Les mer om mitt samarbeid med dem på siden Litt om meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s