Tex-mexaften hos familien Somby

Enkelte lørdager ordner vi oss litt kos ved TVen på kvelden (i stedet for potetgull). Da går det ofte i Tex-mex  – for eksempel nachochips med ost og kjøttdeig, quesadillas, guacamole, salsa og rømme/creme fraiche.

Sist gang prøvde vi noe nytt – friterte kyllingruller (kalles også Fleutas) – og det var kjempegodt!

1 stk ferdig grillet kylling

2 stk finhakket rød chili eller 1 ss chilisaus

1 stk tomat i terninger eller litt hakket tomat fra boks

1 stk løk i terninger

1 ss olje

Godt med finhakket frisk koriander

12 stk hvetetortilla

Solsikkeolje til fritering

Rans kyllingen fri for skinn og bein og riv opp kjøttet langs fibrene og kutt i små biter. Stek kyllingen i litt olje sammen med resten av ingrediensene sånn at du får en fin røre som henger sammen. Fordel røra på hvetetortillasene og rull de godt sammen. Bruk en tannpirker i hver tortilla sånn at den holder sammen. Varm oljen i en wok eller i en stekepanne med høye kanter, be alle andre gå ut av kjøkkenet – husk at dette er riski business… Ha et lokk liggende ved siden av, for å legge over gryta hvis oljen skulle ta fyr. Friter en og en rull til de er sprø og gyldenbrune– la dem renne av på papir.
image

image

Quesadillas lages ved at man legger godt fyll i mellom to tortillas og steker den på begge sider i tørr panne til osten har smeltet. Så deler man den i snipper og nyter!
image

image

Vi bruker å ha mozzarellaost (type hard- ikke de hvite bollene, revet), skinke, pepperoni eller annen sterk pølse a la chorizo, mais, vårløk og paprika.

Guacamole lager jeg ved å blande 2 modne avokado med saften av en halv lime, litt sweet chilisaus, et fedd hvitløk, litt rødløk, koriander, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s