Drømmekaka Pavlova

Jeg har falt for denne kaka fullstendig! Bunnen kan lages flere dager i forveien og det er det som er så supert!Lett å lage, lett å variere og kjempegod!

Her er mine variasjoner.

Bunn: ca. 28 cm. I diameter

6 eggehviter

250 gram sukker

2 ts bringebær- eller hvitvinseddik

1 ss maisenna

Pisk eggehviter mens du sakte tilfører sukkeret og pisk til du har en god og tykk marengs. Bland så i eddiken og maisennaen.

Sist gang jeg lagde kaka lagde jeg en lakrisvariant – det ble godt!

Hadde altså i 2 ss. søt lakrissirup og 2 ss lakrispulver fra Johan Bülow. De har det på Taras her i Tromsø, ellers er det sikkert greit å finne på ulike kakebakebutikker eller godteributikker rundt om.
image

Ha marengsen ut over et stekebrett med bakepapir. I en fin runding ca 25.-28.cm.

Stekes på 120 grader varmluft (midt i ovnen)  i ca. 1 ½ time. Skru av ovnen og åpne ikke døra! – glem av bunnen helt til ovnen er blitt helt kald. Pakk inn bunnen og la den stå kaldt til du skal bruke den. Dette kan du altså gjøre flere dager i forveien.

Oppå kaka kan du ha det du måtte ønske, jeg har laget disse versjonene. På lakrispavlovaen hadde jeg en limeostekrem fra bloggeren Bakerinnen, og bringebær og blåbær.

Limeostekremen lages ved å piske 450 gram philadelphiaost sammen med 4 dl fløte, innholdet fra 1 vaniljestang, saft fra 4 lime og 300 gram melis. Den var veldig god men det hadde sikkert vært like godt med 1 boks limekesam blandet med en pakke pisket fløte.

Det er ofte godt med noe litt syrlig på kaka siden marengsen er så søt. Jeg har laget en variant hvor jeg har innholdet av et par-tre pasjonsfrukter over marengsen og deretter pisket fløte med en boks vaniljekesam over. På toppen har man det man ønsker av frukter og bær. En annen ide kan være å blande litt lemon curd sammen med fløten.

Godt blir det okke som!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s