Rabarbra- og ingefærmarmelade

Endelig har jeg fått gjort noe jeg har tenkt på lenge, har hatt en kilo rabarbra liggende i fryseren siden i høst – i dag fikk jeg kokt rabarbramarmelade. Oppskrifta fant jeg på en engelsk matside, den har godt med ingefær – perfekt for meg som elsker det!
image

Til 1 kg rabarbra brukte jeg 1 kg syltesukker (med pektin)

I tillegg hadde jeg i saften og skallet av en sitron, en tommelfinger stor fersk ingefær (revet) og 50 gram tørket/krystallisert ingefær. Det vil si ingefær med sukker på. Litt vanskelig å få tak i, jeg hadde det tilfeldigvis i skapet – men min er kjøpt på et marked et eller annet sted i utlandet. Du må ikke ha det for å lage denne marmeladen.

Blandet alle ingrediensene i en kjele og lot det stå på benken noen timer sånn at sukkeret begynte å «smelte» sammen med resten. Kokte deretter opp og lot det koke i 15 minutter. Has på varme og rene glass som du har kokt rett før, ha på lokk og avkjøl før du setter glassene i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s