Reinbiff Teriyaki

Japan og Sápmi i skjønn forening – jeg brukte mørbradbiff, det funka fint men man kan sikkert bruke annet biffkjøtt også. Husk å ikke steke kjøttet for mye – da blir det lett tørt. Oppskrifta har jeg henta inspirasjon til fra Christer Pedersen som skriver og deler sine flotte oppskrifter i avisa Tromsø på fredager.
image

Teriyakisausen lagde jeg av:

½ dl soyasaus

2 dl risvineddik

2 dl Mirin (kan også bruke Sake hvis du har det)

Saften fra 1 lime

2 ss sesamfrø

4 cm fersk revet ingefær

2 fedd hvitløk

1 stjerneanis

2 ss brunt sukker

1 ts sesamolje

Ristet sesamfrøene i en tørr panne og når det begynte å ryke tilsatte jeg alt det våte og den revne ingefæren, sukker, stjerneanisen og hakket hvitløk. Smakte så til med limesaften, kjenn etter om sausen er søt/syrlig nok. Lot det koke/redusere til ca halvparten, silte så sausen og lot det stå å kjølne litt.
image

Kjøttet (ca. 250 gram) skjæres i tynne skiver (gjerne litt småfrossent for da er det lett å få fine skiver) – hell marinaden/sausen over kjøttet og la stå så lenge du har tid, minst en time. Omså over natta i kjøleskapet. Løft så kjøttet opp i en sil og la sausen dryppe ned i en skål.

Stek kjøttet raskt i en wok, ikke så mye av gangen. Legg kjøttet til side. Bland stekesjyen med den resterende marinaden. Stek diverse grønnsaker – det du har lyst på..f.eks gulrøtter, squash, sellerirot, løk, paprika, brokkoli, minimais…i staver, båter eller biter. I tillegg er det godt med en hjertesalet skåret i strimler. Varm opp woken på nytt med olje, fres grønnsakene, hell over marinaden/sausen og la det bli varmt og bland kjøttet nedi. Server med ris.
image

Denne bloggposten er skrevet i samarbeid med Hjerttind Rein. Les mer om mitt samarbeid med dem på siden Litt om meg.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s