Indisk curry a la Sarita – spicy sausbase med variasjoner

Sarita Sehjpal heter en dame som har tilpasset sin indiske mat til det norske kjøkken. Hun har en laget en meget god kokebok » Saritas India», har en nettside og hennes sauser mm kan kjøpes ferdiglaget i butikken.

I kokeboka har hun en flott base til en currysaus som kan varieres alt etter hva man ønsker å spise og har i skapet. Sausbasen kan ifølge Sarita lagres i kjøleskapet opp til to uker i et lufttett glass.

Ingredienser:

1 ss rapsolje

2 store løk

3-4 fedd hvitløk

en tommelstor bit fersk ingefær

1 boks hakkede tomater

1 ss tomatpure

1 ts gurkemeie

1 ss malt spisskummen

1 ss korianderpulver

2 ss garam masala

1 ts chilipulver

1 ss salt

Hakk løken, hvitløken og ingefæren sammen i en kjøkkenmaskin.  Varm oljen og stek løkblandingen til den får en lett brun farge. Ha i den hakkede tomaten, tomatpureen, alle krydderne og litt vann. La alt surre sammen i 5-6 minutter på svak varme.
image

Da er sausbasen klar og du kan bruke den til mange forskjellige typer sauser. Her er det bare fantasien som stopper…du kan f.eks ha i kokosmelk, yoghurt, fløte eller creme fraiche for å få en mer kremet konsistens. Du kan ha i ulike typer kjøtt, fisk, reker og grønnsaker – alt etter hva du foretrekker.

Jeg gjorde dette i dag: Stekte kyllingfilet i grillpanna (pensla med olje og krydret med salt og pepper), liker det fordi kjøttet da får så godt smak og fin «stekeskorpe». hadde i en halv boks kokosmelk, en dl naturell yoghurt og litt ekstra vann. Tok også i 2 ss mango chutney og masse koriander. Serverte med ris, nanbrød og en salat med avokado, mango, cherrytomater og rødløk.
image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s