Pizza med finnbiff, bacon og timian

Skikkelig god fredagspizza, med nydelig fyll og hvit pizzasaus.
image

Jeg satte pizzadeigen i går kveld, en såkalt eltefri deig. Veldig greit, når man kommer hjem fra jobb er det bare å hvelve deigen ut på benken (strø godt med mel på først), brette litt på deigen sånn at melet legger seg rundt og la den ligge der ca. en halvtime. Deig nok til fire ganske store pizzaer – på størrelse med pizzasteinen:750 gram hvetemel, 2 ts flaksalt, 1/2 ts tørrgjær og 6 dl romtemperert vann blandes i en bolle. Deigen skal være klissete, men ikke rennende. Sett på lokk og la stå i 12-20 timer på benken. Del i fire biter, legg en deigklump på et bakepapir – kjevle deigen og prikk den, ha på det du ønsker av fyll.

Jeg steker pizzaen på pizzastein, varmluft med pizzafunksjon 250-270 grader (varmt!) i 7-10 minutter. Bakepapiret tas vekk de siste minuttene. Løsner greit når pizzaen har vært i ovnen noen minutter.

Hvit pizzasaus:

1 1/2 dl creme fraiche

1 ts scirachasaus (chilisaus) eller litt hakket rød chili

2 fedd hvitløk

Fersk timian

salt og pepper

Fyll:

Ha på stekt bacon, rødløk, paprika og aromasopp – ha deretter på hvitost, legg tynne skiver finnbiff (rå, men tint) og litt fersk mozzarella på toppen. Når pizzaen er ferdigstekt har du på litt mer hakket fersk timian.

Nam!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s