Croissanter (med sjokolade hvis man vil…)

Nå har jeg endelig fått prøvd meg på å bake croissanter – tok fem timer (med mye ventetid), men det gikk veldig bra! Bare spør min anerkjente førstesmaker Nikolai – han var meget fornøyd!

nikospiser

Til 16 stk – store og gode trenger du:

25 gram gjær (jeg brukte fersk gjær for søte deiger)

2 1/2 dl melk

2 egg

2 ss sukker

1 ts salt

500 gram hvetemel

150-200 gram ekte smør (kaldt!)

1 egg til pensling

Sjokolade (mørk eller lys hvis du vil ha – en rute i hver)

Rør gjæren ut i melken, tilsett egg, salt og sukker. Ha i mel og elt godt til du får en smidig og fin deig som ikke klisser. Ha i kjøleskapet i en time.

Så begynner kjevlingen:

Runde 1: Kjevl ut deigen til en firkant 30 x 45 cm. Høvl smøret i skiver med en ostehøvel og dekk 2/3 av deigen med skivene. Fold deigstykket uten smør halvveis over og fold så den andre delen med smør over der slik at du har tre lag oppå hverandre med smør imellom lagene. Pakk deigen inn i plastfolie og ha den i kjøleskapet.

Runde 2: Gjenta kjevling til en firkant 30 x 45 cm og tur i kjøleskapet en halvtime to ganger til. Slutt med å ha deigen i kjøleskapet en halv time.

Runde 3: Kjevle så den kalde deigen ut til en avlang firkant på ca. 30 x 60 cm. del så denne på langs så du har to lange strimler, del deretter hver strimmel i åtte trekanter. Ha på sjokoladebiten hvis du skal ha det i og rull så til fine croissanter ved å rulle fra den bredeste kanten.

Runde 4: Fordel croissantene på et bakepapir og la heve på benken i to timer. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter. Pensle med egg før de stekes.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s