Cæsarsalat med kylling, bacon og hvitløkskrutonger

Verdens beste salat? I alle fall er det nok den mektigste, men «who cares». Den er utrolig god – litt mange operasjoner før du har den på bordet – men den er verdt hvert minutt på kjøkkenet.
image

Ingredienser til to veldig sultne:

2 kyllingfileter – (gjerne med skinn hvis du finner det)
image

Tørt brød – noen store skiver av f.eks et lyst landbrød, jeg brukte rester av et eltefritt brød som jeg hadde i fryseren.

Smør

1 fedd hvitløk

Bacon – gode tykke skiver av god kvalitet

2 hjertesalater

Parmesan

Salt og Pepper

Til dressingen:

2 eggeplommer

1 ts dijonsennep

saften av en halv sitron

2 fedd hvitløk

2-3 ansjosfileter

1 dl olje

Litt finrevet parmesan

2 ss creme fraiche

1 ts worchestershiresaus eller litt kayennepepper

salt og pepper
image

Tilberedning:

Pensle kyllingfiletene med olje, ha på salt og pepper. Stek kyllingen på grillpanne, godt på begge sider. Ha deretter kyllingen i ovnen på ca. 200 grader i 15 minutter. Ta ut og skjær i fine skiver.

Baconskivene legges på bakepapir på en bakeplate og stekes i ovnen på 190-200 grader til det er sprøtt og gyllent. Tiden kommer an på hvor tykke skiver du har, følg med. Når det er stekt lar man baconet renne av på tørkepapir.

Brødet deles i små biter og stekes i smør til det er gyllent og sprøtt. Ha over finraspet hvitløk til slutt, pass på at det ikke brenner seg. Ha brødet over på tørkepapir for å renne av.

Bland eggeplommer, sennep, sitronsaft, krydder, salt, pepper, finrevet hvitløk og finhakket ansjos. Rør godt sammen, hell over oljen sakte i en tynn stråle mens du rører. Som om du skulle lage en majones. Dressingen tykner mens du rører. Ha deretter i creme fraiche og litt finrevet parmesan.

Vask salaten og skjær i stimler. Finn fram et stort fat eller porsjonsfat til å legge opp salaten på. Bland litt dressing sammen med salaten og legg på fatet. Ha deretter over de andre ingrediensene – fordel mer dressing over og topp med noen tynne skiver parmesan. Bon appetitt!

En kommentar om “Cæsarsalat med kylling, bacon og hvitløkskrutonger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s