Bringebærblondies

Blondies er den hvite søsteren til Browniesen – og ho e vel så god! Skikkelig heavy stuff, men den ble godt likt av forrige helgs konfirmasjonsgjester. Til denne har jeg henta oppskriftsinspirasjon fra den svenske bakeren/konditoren Roy Fares.

Jeg brukte Dulcey-sjokolade fra Valrhona, den kalles en blond sjokolade – og er veldig god! I oppskrifta sto det vanlig hvit sjokolade.
image

Sett ovnen på 165 grader. Smør en liten form (ca 30 X 20 cm) med smør og ha i bakepapir.

Ingredienser:

330 gram hvit sjokolade

160 gram smør

220 gram hvetemel

1 ss vaniljesukker

1 ts salt

3 egg

90 gram sukker

70 gram hakket hvit sjokolade (ikke nødvendig)

30 bringebær

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret over vannbad. Pass at ikke sjokoladen blir for varm.  Bland hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle. Pisk opp eggene lett og ha i sukkeret og bland det godt sammen. Rør eggeblandingen inn i sjokolade/smørblandingen. Sikt over melblandingen og bland godt. Ha i sjokoladebiter hvis du vil ha det. Fordel deigen i formen og ha over bringebærene. Stekes i ca 25. minutter – kaken skal være «bløt» inni og lys på toppen. Avkjøl godt før servering så kaka får «satt seg».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s