I dag har jeg vært god «italiensk» husmor og brukt hele dagen på å lage pasta, sammen med ei som er italiensk og en god veileder, min venninne Guiliana. I dag lagde vi tagliatelle og ravioli fylt med min hjemmelagede ricotta, spinat og bacon.
Vi var veldig fornøyd med resultatet – og det var jammen gubbene og ungene også – fikk skryt fra en av barna som mente at raviolien vår var bedre enn det man serverer på restauranter hjemme i Italia!
Hjemmlaget pasta lages ved at man blander mel (kjøp det fine melet som kalles for tipo 00) og gode egg i forholdet 100 gram mel til 1 egg. Miks det gjerne sammen i en Food prosessor, ta ut deigen og kna den videre på benken til den er smidig og fin. Legg i en pose og la hvile cirka en halvtime. Bruk så en pastamaskin til å kjevle ut pastaen – la de utkjevlede delene ligge å tørke litt på benken – før du kutter til fine strimler med pastamaskinen. Kok den ferske pastaen i noen få minutter, i masse saltet vann. Fersk ukokt pasta kan fint fryses.
Ravioli lages på denne måten.
For å lage fyllet blander du :
200 gram spinat – hvis du bruker fersk må den varmebehandles – dvs. stekes sammen med litt vann, deretter avkjøles og klemmes helt fri for vann. Hvis du bruker den fra frysedisken må du tine den og klemme godt (f.eks i et klede) for å få ut mest mulig vann. Ellers så blir blandingen for bløt og det kan ødelegge ravioliene.
100 gram ricotta
salt/pepper
100 gram sprøstekt bacon el. pancetta
5 ss parmesan
1 egg
Legg fyllet på utkjevlede pastaplater med teskje, ha over en pastaplate og press godt rundt. Bruke en gaffel til å «låse» kantene. Legg ravioliene på et klede og la dem tørke litt før koking.
Varm opp godt med vann og kok ravioliene i noen få minutter. Jeg laget en saus til ved å steke litt bacon, ha i cherrytomater delt i halvbåter, ristede pinjekjerner og basilikum. Ha ravioliene over i sausen når de er kokt og brun dem litt.
Vi lagde også canneloni – dvs. kokte pastaplater med det samme fyllet som i ravioliene – med ost og litt hakkede tomater på toppen. Stekte de i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Også foccaccia som tilbehør – selvfølgelig!
Nydelig!
2 kommentarer om “Pastasøndag”