Elgkjøttboller- eller karbonader

Jeg har vært så heldig å få elgkjøttdeig fra min svigerbror, takk til jegeren! Så nå har jeg laget elgkjøttboller for første gang. Har forstått at elgkjøttet trenger god behandling for ikke å bli tørt, så jeg har sett litt på hva andre har gjort og kombinert to oppskrifter. Synes disse ble veldig saftige og gode på smak. Denne blandingen kan brukes både til kjøttboller og til karbonader. Jeg serverte de som boller, i viltsaus med poteter, ertepure og blomkål som tilbehør.

Ingredienser (4. porsjoner)

500 gram kjøttdeig av elg (eller rein hvis du har det)

en god neve med oppbløtet (i vann) lyst brød, jeg brukte en bit av en foccaccia jeg hadde i fryseren. Du kan også bruke brødkrumme.

1 egg

en halv rødløk

1 ts salt

litt pepper

2 ts viltkrydder

Viltkrydderet knuste jeg i morteren:

5 einebær

noen rosepepperkorn

litt kverna pepper

1 ts rosmarin

2 ts timian

1/2 ts ingefærpulver

Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor. Form til boller eller karbonader og brun dem på middels varme.

elgkjottboller

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s