Beer can chicken

Det her ble så bra at æ bare må dele oppskrifta med en gang! Har aldri opplevd en mer saftig ovnsstekt kylling! Helt fantastisk!

Oppskrifta er henta fra Jan Vardøens fantastiske bok «Gode pølser og godt øl» (nyutgitt nylig i samarbeid med Narvesen under tittelen «Kongen av pølser»).

Ingredienser:

1 stor fersk (og gjerne) økologisk kylling (uten narasin og andre uhumskheter) – selges blant annet på Euro spar og Rema 1000 her i byen (min var ca. 1,9 kg)

1 boks ( 1/2 liter) med øl, vi valgte Macks Haakonøl

3 ss. mykt smør som blandes med 1 ss salt, 1 ss pepper – og det du ønsker av krydder. jeg brukte 2 ts tørket rosmarin, 2 ts tørket timian og litt smoked paprikakrydder.

Sett ovnen på 180 grader.

Gjør som Jan Vardøen sier, drikk et par slurker av ølboksen og lag noen ekstra hull i toppen ved hjelp av en skarp kniv eller lignende. Vask og tørk kyllingen godt og smør deretter kyllingen med smørblandingen. Kvern gjerne over litt ekstra med salt til slutt. Tre kyllingen over ølboksen stående i en ovnsform. Stek i 1 1/2 time. Øs gjerne det som renner av kyllingen innimellom. Når tida er gått sjekk om kyllingen er ferdigstekt – det er den når saften som kommer ut når du stikker med en kniv i lårfestet er klart og uten blod.

Ja, ja - her sitter man og føler seg helt stekt!
Ja, ja – her sitter man og føler seg helt stekt!

Vi serverte med ovnsstekte poteter, bearnaisesaus, maiskolber og brokkoli (noe grønt hvis det er damer tilstede…sier Vardøen)

kylling2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s