Dagens: «Ovnsbakt» gul ertesuppe med knoke

Jeg synes det er så fint å lage middagen i ovnen – for da slipper man passe på og den kan stå der lenge å godgjøre seg mens man styrer med andre ting. Så i dag har jeg kokt suppe i ovnen. Man varmer opp på komfyren og setter gryta i ovnen når det har begynt å koke. Begynte med å sette 300 gram gule erter (bløtlagt i masse vann fra i går kveld), en røkt svineknoke (delt i to), en persillerot, en halv sellerirot, en løk – alt kuttet i store biter i gryta. Varmer opp vann i tekokeren og heller over til det dekker kjøttet. Trur jeg fikk plass til ca. 1,2 liter. Hadde også i 2 ss med tørket timian. Kokte opp og satte gryta i ovnen i rundt to timer på 150 grader – og så gikk jeg og yngstemann tur i det fine været.

Da vi kom inn igjen tok jeg gryta ut av ovnen og da hadde jammen med ertene «poppet» ut av sitt gode skinn, så det så litt merkelig ut:-) Kjøttet var bare helt fantastisk mørt! Så da fant jeg ut at jeg kunne lage en «kremet» ertesuppe – så jeg tok ut kjøttet og kjørte resten med stavmikseren til en jevn gul suppe.

wp-1488123378010.jpgSå kokte jeg opp suppa – tilsatte små terninger av gulrot og kålrot og lot det koke i ca 15 minutter før jeg hadde i potet og kokte i ca 15 minutter til. Tilslutt tilsatte jeg purre og kjøttet i biter og lot det stå noen minutter til alt var varmt. en skikkelig god suppe ble det – tykk, god og mektig!

 

wp-1488123396387.jpg

wp-1488125665709.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s