Dagens: Kylling satay med peanøtt- og ananassaus (4.porsjoner)

Jeg synes det er veldig godt med kyllingspyd med peanøttsaus, men har ikke vært riktig fornøyd med de sausoppskriftene jeg har testa ut før, en har lett for å bli for tynn og den andre skiller seg.  Denne sausen her var veldig lett å lage og fikk en fin tykkelse og ble ikke for «feit». Vi spiser kyllingspydene med ris og mangosalat som tilbehør.

Kyllingspyd:

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en pakke (600 gram) med kyllinglårfilet – skjær i biter og ha dem i en bolle. Hell over 1 dl soyasaus blandet med 1 dl mirin. La kjøttet marinere en stund, så lenge du har tid. Mine sto bare ca. 15 min.i dag. Det er lurt å legge spydene i vann mens kyllingen marineres hvis du skal steke dem i grillpanne. Tre kjøttet på trespydene, det blir ca. 10 stk. Stek kjøttet i grillpanne (hvis du har) eller brun dem i en stekepanne – kvern over litt salt og pepper og ha gjerne over litt søt soya saus. Ha deretter kyllingspydene i en ovnsfast form og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter til kyllingen er ferdigstekt.

Peanøtt- og ananassausen:

1 boks kokosmelk (vanlig eller creamy type)- 400 gram

150 gram peanøttsmør

3 ts red curry paste

(1 ts råsukker/palmesukker – hvis du vil, ikke nødvendig tenker jeg nå etterpå…)

200 gram fersk ananas – kjørt i mikser til pure

1 ss fiskesaus

2 ss tamarindpasta

(1-2 dl vann hvis sausen blir for tykk når den har kokt inn)

Kok opp kokosmelken og currypastaen. La koke ca fem minutter før du har i ananaspureen. Kok på lav varme i fem minutter til, ha så i peanøttsmøret, fiskesausen og tamarindpastaen og kok videre noen minutter til du har en tykk og fin saus. Min ble litt for tykk så jeg hadde i litt vann på slutten.

wp-1488388079660.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s