Utbrettet kylling

Kylling kan være vanskelig å få stekt uten at den blir for tørr synes jeg. Men denne varianten jeg gjorde i går fungerte bra. Stekte kyllingen i min le Creuset steingodspanne med lokk. Kan stekes i det du har av ovnspanner.

Kjøp en stor kylling, fjern ryggbeinet og brett den ut. Lag åpning forsiktig under skinnet på brystene og lårene. Fyll med godsaker f.eks pesto eller mykt urtesmør. Jeg brukte 1 ts pesto rosso fra Olivenlunden i hver»lomme». Legg kyllingen på et lag av poteter i båter, løk, hvitløksfedd (med skallet på), diverse grønnsaker, urter…det du måtte ønske. Salte og pepre kyllingen og ha over litt olivenolje. Hell over 2-3 dl med væske. Litt hvitvin om du vil. Jeg brukte 1 dl eplemost og 2 dl kraft. Sett panna i ovnen på 200 grader. La stå tildekket med lokk (eller folie) den første halvtimen, ta deretter av lokket og stek i ca.en time til. Bruk grillen de siste minuttene hvis du vil gjøre skinnet ekstra sprøtt. Server med grønnsakene og stekeskyen. Eller lag en saus av skyen hvis du orker.

wp-1490519237493.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s