Hjemmelaget ricotta

Når butikken er utsolgt og man trenger ricotta så må man bare lage den selv. Jeg har prøvd to andre fremgangsmåter tidligere som fungerte greit. Men denne jeg gjorde nå fungerte perfekt! Ricotta er en ferskost som brukes mye i italienske retter og bakst. Den er også kjempegod som pålegg. Nydelig sammen med f.eks appelsinmarmelade på brødskiva. Synes jeg…

Sånn gjør du det:

Varm opp 1 liter helmelk og 2 dl kremfløte til du når ca. 88 grader. Rør rundt innimellom. Mål med steketermometer hvis du har det, hvis ikke følg med og ta kasserollen av plata når det begynner å nærme seg kokepunktet og du ser at det danner seg små bobler rundt kanten. Ha i saften av en sitron og rør forsiktig rundt. Ha over et klede og la stå i ro på benken i en time. Du vil da se at væsken har skilt seg. Hell så væsken over i et dørslag med et rent klede i, som du har over en bolle som rommer overskuddsvæsken.  La stå på benken å renne av i ca en halv time-time. Knyt sammen kledet og la ostemassen stå å henge i kjøleskapet omså til dagen etter. Min gjorde det og ble veldig tykk og fin. Salt den lett med noen saltkorn.

wp-1490427282472.jpgwp-1490427263324.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s