Indiskinspirerte kjøttboller med marinert rødløk og granatepleraita

Små kjøttboller i en saus med gode indiske krydderier, servert med ris, nanbrød (Nirus nanbrød som dem har på Eurospar er veldig gode), marinert rødløk og raita.

Sett risen til kok – se her hvordan du koker luftig ris og lager raita. Jeg hadde risen i vann før jeg gikk på jobb i dag, for å få vannet den godt ut. I dag smaksatte jeg den med litt spisskummin, litt garam masala og en liten teskje gurkemeie, for fargens skyld.

Skjær opp løken i ringer, ha over litt salt, 1 liten ts sukker og 2-3 ss lime eller sitonsaft. Bland og la stå å trekke (i dag brukte jeg tre små sjalottløk).

Ingredienser til bollene:

400 gram karbonadedeig (eller lammekjøttdeig hvis du vil bruke det)

1 egg

1 ss potetmel

3 fedd hvitløk

2 ss ingefær

1 ts spisskummin

1 ts koriander

salt og pepper

Kjør til deig i en Food prosessor. stek bollene i en stekepanne med høy kant, for da kan du lage sausen direkte i den. Hvis du ikke har det lager du sausen i en annen kasserolle og har bollene oppi der når de er ferdig brunet.

Jeg gjør det enkelt og greit sånn her. Jeg lager små boller og bruner dem i olje. Har så over ingrediensene til sausen.

1/2 løk, 2-3 fedd hvitløk, en bit ingefær og 40 gram cashewnøtter kjøres til mos i foodprosessoren eller hakkes fint. Ha i stekepanna når bollene er brune. Brun løken litt, før du har over 1 boks med hakkede tomater, 2 1/2 dl lett matfløte, 1 ts srirachasaus eller litt finhakket chili, 1 ts spisskummin, 1 ts gurkemeie, 1 ts koriander, 2 ts garam masala, litt sukker, salt og pepper. Rær rundt og la småkoke 5 minutter. Ha over fersk koriander. Server!

IMG_20170504_184627_985

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s