Karamellpudding


4 dl h-melk
2 dl fløte
3 egg
3 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang

til karamellen:
2 dl sukker
0,75 dl vann

Jeg lager karamellen på den våte metoden: Sukkeret smeltes sammen med vann. Kok opp vann og sukker i en vid panne til sukkeret er oppløst og danner en tykk gylden sirup. Det må ikke røres i sukkeret etter at det har begynt å koke.
Hell sirupen i en kakeform, brødform eller små porsjonsformer, og drei rundt slik at sirupen dekker bunn og sider. Dette må gjøres raskt da sirupen stivner veldig fort.

Snitt vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med melk, fløte og sukker. La melken småputre i 10 minutter, så vaniljen setter smak på melken. Ta opp vaniljestangen. I en annen bolle pisker du lett egg og eggeplommer. Hell litt av den kokende melken i eggeblandingen, og hell deretter eggene gjennom en sikt tilbake i melken. Hele røren helles i formen eller formene, som settes i varmt vannbad i langpannen på 120 grader, nederst i stekeovnen. La puddingen stå mellom to og tre timer, eller til den har satt seg. Den kan godt ”disse” litt når du tar den ut av ovnen, for etter noen timer i kjøleskap setter den seg. Karamellpudding bør alltid lages dagen før den skal serveres, og skal ha en helt glatt, myk, geleaktig konsistens, uten bobler i.
Helt fantastisk godt!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s