Bacalao a la Oskal (ca 6. porsjoner)

Klippfisk (ca 1 kg utvannet, eller så mye man vil ha i)

2 løk

3 bokser skrellede tomater

Hvitløk, så mye man tør

En flaske hp eller heinz chilisaus (det er her sødmen kommer fra)

Poteter etter ønske (ca 1. kg)

Et glass svarte oliven

2-3 dl olivenolje

Vanner ut klippfisken i et døgn (skifter vannet et par ganger) og beiner den ut. Lager sausen ved å ta chilisausen, tomatsafta fra boksene og hvitløken og mikser med hurtigmikser(Det er her hemmeligheten ligger trur nu æ).

Legger litt fiskebiter, de skrellede tomatene, løkbiter, oliven og potetbiter lagvis i en gryte slik at det blir er sånn noenlunde lik blanding i hele gryta. Tømmer i litt av sausen for hvert lag. (Det blander seg sikkert under koking men æ gjør det nu sånn) Koker opp olivenoljen i en egen kasserolle (koker til det bobler rundt en trepinne) og tømmer den over i gryta og koker det hele opp. (Vet ikke sikkert hvorfor man skal koke opp olivenoljen for seg først men lærte det nu sånn. Skummelt å koke olje spør du meg)

Småputrer i 45-60 min. Server med godt brød og en god vin. Fantastisk god!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s