Lag dine egne makiruller

Det er ikke lenger ansett som vanskelig og uoverkommelig å lage sushi hjemme, nå får du alt du trenger av ingredienser og utstyr i din nærbutikk, så nå er det bare å sette igang.

Makiruller er ris, grønnsaker og fisk/reker rullet i noriflak (tang).

Du trenger

En bambus-rullematte (den finner du også i butikken sammen med de andre ingrediensene, anbefaler deg å kle bambusmatten med plastfolie før du begynner rullingen, da blir det lettere å holde den ren)

Sushiris og sushieddik

Noriflak

Man kan fylle makiene med mye forskjellig, disse er mine forslag for nybegynnere, senere kommer oppskrift på inside-out (med risen ut) tempuramaki (med fritert scampi og avokado).

  • Salmalaks og mango eller agurk
  • Salmalaks, kremost f.eks philadelphia, rød fersk chili i tynne skiver og vårløk.

Kok risen og smaksett den med sushieddiken etter anvisning på pakken, la risen stå og bli romtemperert mens du skjærer til resten av ingrediensene. Ha alltid en bolle med kaldt vann tilsatt et par ss sushieddik til å fukte fingrene med, risen er så klebrig at du må ha fuktige hender for å kunne jobbe med den. Legg et noriflak på bambusmatten (jeg bruker å kutte vekk et par-tre cm av arket slik at ikke rullene blir så store. Da har du et avlangt ark ca str 15 X 20 cm). Fordel et tynt lag ris oppå noriarket, klem det utover, men la det være igjen en cm klaring øverst. Legg strimler av grønnsaker og fisk på midten tvers over noriflaket.

Rull den nærmeste langsiden over fyllet mens du presser og rull risen videre sammen som en rullekake med hjelp av bambusmatten. Fukt den lille kanten du lot være uten ris og lim igjen rullen. Skjær rullen i 6-8 biter.

Server med soyasaus og wasabi. Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s