Kyllingspyd med tzatsiki og halloumi

I dag har jeg testa nok en oppskrift fra Ulrika Davidssons lavkarbo-kokebok som på norsk heter «Lavkarbo – 100 LCHF oppskrifter», bra bok og god mat ble det også! Hun lager de med svinekjøtt, jeg brukte kylling i dag.

Ingredienser:

5-600 gram kyllingfilet

1 stort fedd hvitløk

4 ss olivenolje

1 ss soyasaus

1 ts tørket oregano

salt og pepper

korte trepinner

En pk Halloumiost – litt spesiell, men veldig god ost som skal stekes… de har den ofte på internasjonale matbutikker – stekes i litt olje på grillpanne eller i vanlig stekepanne.

Tzatziki:

1/2 agurk

1 fedd hvitløk

2 dl tyrkisk yoghurt

salt og pepper

Serveres med salat (og ris til dere som ikke er på lavkarbo…)

Skjær kjøttet i biter, jeg bruker å dele en kyllingfilet i ca 5- 6 biter på langs. Bland revet hvitløk, olje, soyasaus, oregano og salt og pepper til en marinade. Hell over kjøttet og la stå så lenge du har tid (trenger ikke stå så lenge, nok med 5-10 minutter). Lag tzatzikien, riv agurken på grovt rivjern, ha i en sil, ha på litt salt og la agurken stå å renne av. Klem ut væsken etter at den har stått en stund, og bland med revet hvitløk og yoghurt. Smak om den er salt nok og ha på litt pepper også. Tre kjøttet på pinnene og grill dem eller ha dem i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Stek osten. Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s