Årets bursdagskake 1 – Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengslokk

Mørdeig:

120 gram romtemperert smør

90 gram melis

30 gram mandler

1 stort egg

235 gram hvetemel

Kjør mandler og melis fint i hurtigmikser, bland med smør, egg og 1/3 av melet. Tilsett så resten av melet og arbeid deigen raskt sammen. Pakk inn i plasfolie og la hvile i 30 minutter i kjøleskap. Kle en terteform (27 cm i diameter), prikk deigen. Stek gyllen ved ca 175 grader.

Tertefyll:

6 egg

300 gram sukker

160 gram creme fraiche

saft av tre sitroner

revet skall av 1 sitron

Visp alle ingrediensene til fyllet godt sammen og helles over i paiskallet mens terteformen står i ovnen. Stekes videre på 120 grader til den har satt seg, i min ovn tok det nærmere 50 minutter (i oppskrifta sto den 35 min…følg med). Avkjøl kaka.

Italiensk marengs

250 gram sukker

1 dl vann

4 eggehviter

Kok opp sukker og vann til 120 grader, bruk steketermometer. Visp hvitene rolig i en kjøkkenmaskin, tilsett den varme sirupen i en tynn stråle, unngå å treffe vispen. Visp kraftig til marengsen får romtemperatur og er så hard at den danner fine topper som holder seg. Fordel marengsen over kaka, sett kaka under grillen i ovnen til marengslokket er pent brunt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s