Focaccia fantastico!

En del jobb, men verdt hvert eneste minutt – verdens beste foccacia! Hvem har ikke lyst til å føle seg som en ekte italiensk husmor, spør bakmennene for oppskrifta Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen i Familiekokeboka (en av mine absolutte favoritter når det kommer til norske kokebøker). Ja, dem om det….men godt ble det. Supert til alt!

Dag 1: Kvelden før baksten skal spises…

750 gram hvetemel

7 dl vann

Ha mel og kaldt vann i en kjøkkenmaskin, kjør i 6 minutter på lav hastighet. Dekk til med plast og la stå på benken til neste dag.

Dag 2: Om morran…

Tilsett

7 gram fersk gjær (oppløst i litt vann)

12 gram salt

et par ss god olivenolje

Kjør deigen sammen videre i 8 minutter på lav hastighet og deretter ett minutt på høy hastighet, tilsett litt mer hvetemel hvis deigen er veldig løs, men vær forsiktig så den ikke blir for hard. Deigen er seig og god så det er ganske enkelt å jobbe med den, selv om den er løs. Bruk litt ekstra mel og samle den sammen på benken. Legg deigen over på bakepapir smurt med olivenolje i en langpanne, strekk deigen ut mot kantene mens den hever, ca 3-4 ganger i løpet av 3-4 timer. Må heves etter siste strekk. Pensle på rikelig med olje og dryss med flaksalt. Stekes i varm ovn på 220 grader i ca 25 minutter. Slå litt vann i bunnen av ovnen når brødet settes inn, dette for å få en litt sprøere skorpe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s