Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner…kanskje ikke akkurat det man drømmer mest om i voksen alder. Mine fiskepinneminner inkluderer en lastebil som velta i en sving utenfor bygda der jeg vokste opp, full av esker med fiskepinner fra fiskepinnefabrikken i Alta. Folk i bygda bar fiskepinneesker til de var skakk og alle hadde fryseren full i lang tid. Jeg fikk min andel fiskepinner i barndommen jeg også. Så når en av mine kjære fiskevegrende barn plutselig proklamerer at han liker fiskepinner (har spist det på SFO…bombe!) så blir jo mor helt bløt og må trå til – for å fisk i gutten! Men vi kjøøøpe da ikke fiskepinner – vi lage dem sjøl!

fiskepinner

Ingredienser:

Tilstrekkelig med fisk til det antall personer som skal spise (ja i mine fiskepinner ER det faktisk fisk, du kan velge sjøl hva slags fisk, æ brukte sei og den e god!)

Hvetemel

Et par egg

Panko (japansk brødkrumme, funker MYE bedre en den norske, blir skikkelig «krunchy»)

Sånn ser den ut, pankoesken min - kjøpt på Dragøys fiskebutikk på Jekta, av alle ting, men man får det helt sikkert på hvilken som helst internasjonale matforretning.
Sånn ser den ut, pankoesken min – kjøpt på Dragøys fiskebutikk på Jekta, av alle ting, men man får det helt sikkert på hvilken som helst internasjonale matforretning.

Smør eller margarin

Skjær fiskefileten i fine lange biter, dypp dem i mel, deretter i lettpisket egg tilsatt litt salt, rull deretter bitene i pankoen. Legg til side etterhvert og stek i (rikelig) med smør, ikke snu på pinnene før de har fått en god og sprø ytterside. Serveres med for eksempel kokte poteter, finrevet gulrot og remulade. Yummy for store og små!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s