Rabarbrapai til leseforeningen

Generalforsamling i leseforeningen «Bokkøl og bløtkake» krever selvfølgelig servering av kake, og mine gode lesevenninner stiller villig opp som både som rabarbraleverandør og prøvekaniner. Forgårs ble det uttesting av den unge, kjekke kokken Donal Skehans oppskrift på Craig Thompson’s Flakey & Buttery Rustic Rhubarb Tart eller som den ble omdøpt til denne kvelden Leseforeningens rustikke opp-ned rabarbrapai (opp-ned fordi vi i mangel av undervarme måtte snu kakene på slutten).

Lag paideigen slik:

250 g hvetemel og 170 g kaldt smør kjøres til smuler i en food prosessor. Ha smulene i en stor bolle, ha i 1 1/2 ss sukker og 1 ts flaksalt,  og lag en åpning i midten.

Bland 1 egg, 1 1/2 ts eplecidereddik og ca 80 ml kaldt vann. Pisk lett. Hell det våte i midten av smulene og bland deigen veldig forsiktig sammen med to gafler. Prøv å arbeide så lite du klarer med deigen, samle deigen med at du spruter litt vann over den til den akkurat henger sammen. Ha deigen over på en bit med plastfolie, pakk deigen inn og legg den i kjøleskapet minst en halvtime.

Når du skal lage paiene ferdige deles ca 500 gram rabarbra i biter (min var ferdigdelt og frossen), blandes med 75 gram sukker og 3 ss hvetemel.

Du kan enten lage en stor pai eller flere små. Kjevle til en (eller flere) rund leiv ca 1/2 cm tykk, ha på stekeplate med stekepapir, ha rabarbrablandingen over og brett inn sidene et par-tre cm slik at det er åpning i midten. Pensle deigkanten med pisket egg.

Paiene stekes på 210 grader i ca 25 -35 min (alt etter størrelse) – til deigkanten er gylden og fin og rabarbraen er myk. Server med vaniljeis mens paiene enda er varme.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s