Mektig god hjemmelaget is med salt karamellsaus

Ble veldig inspirert av matbloggeren Ine-Janines hjemmelagede is så den måtte selvfølgelig prøves. Har litt dårlige erfaringer med å lage is hjemme, etter sist gang som ble en skuffelse. Jeg kjøpte meg en enkel ismaskin i vinter som ikke funka. Så nå går jeg for denne løsningen her, med søt kondensert melk og uten all den røringen.

Jeg var kjempespent på hvordan det smakte – isen står i fryseren nå for å bli kald, men jeg har «luresmakt» allerede og det smaker himmelsk! Mektig, så man blir nok fort fornøyd, men supergod!

Lagde tre forskjellige «smaker» – en med salt karamellsaus, en med litt søt lakrissirup oppå og en med sjokoladesaus oppå. Tror også det kan være meget godt med lemon curd og så hadde jeg planer om å teste det eksklusive ingefærpulveret som jeg har kjøpt på Mathallen her i Tromsø – men jeg fikk ikke nok is, så det får være til neste gang.

Lag først salt karamellsaus sånn at den når å bli avkjølt.

Ingredienser:

150 gram sukker

50 gram smør

1 dl fløte

litt (en god klype) maldonsalt eller havsalt

Ha sukkeret i et jevnt lag i en kasserolle og smelt sukkeret uten å røre, rist på kasserollen sånn at du ser at alle sukkerkornene smelter. Pass på så ikke sukkeret brenner seg. Ta kasserollen av plata og ha i smøret og rør rundt så det blander seg godt, ha så i fløten og rør så det blir en jevn saus. Jeg fikk noen sukkerklumper i sausen min, så jeg silte den etterpå.
image

Sausen holder seg godt noen uker i kjøleskapet.

Isen lages ved å piske 6 dl fløte og 1 boks (400 gram) søt kondensert melk til en ganske tykk blanding, pass på så du ikke pisker den for mye. Ha i vaniljeekstrakt eller frø fra en vaniljestang. Frys ned i ca. 6 timer – hvis du klarer å vente så lenge. La isen stå på benken ca. 15 minutter før servering.
image

OBS! Den søte kondenserte melken finner i internasjonale butikker, det er ikke det samme som vikingmelk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s